:::: MENU ::::

RevitGG

Revit Gebruikersgroep

Revit & Ifc Gebruikersdag Presentaties

Downloads, Meetups, Nieuws

Revit & Ifc Gebruikersdag Presentaties

Op vrijdag 9 November vond de eerste Revit & IFC gebruikersdag plaats te Schiphol. Mocht u deze gebruikersdag hebben gemist dan kunt u hier alsnog de presentatie van die dag downloaden.

To BIM4fm or not to BIM4fm?

Paul Akhurst (Smart Workplace)

How can BIM models be integrated with CAFM? Is COBie the answer? A challenge for facility mangers is to integrate BIM with existing asset management data. Paul will talk about his experience introducing BIM at Sydney Opera House and his subsequent research into innovation and implemeting BIM in Australia.

Digitaal Stelsel voor de bouw: DigiDealGo

Bas van Os (DigidealGO)

Een introductie in de DigiDealGo, een digitaal stelsel voor de bouw

Ifc Solibri, Schiphol lelystad

Jeroen Koomen (JP van Eesteren(TBI))

Bij project Passagiersterminal Lelystad Airport is veel gebruik gemaakt van OPEN BIM en IFC. In deze presentatie ga ik uitgebreid in op hoe wij als aannemer IFC modellen hebben gebruikt tijdens het ontwerp, de werkvoorbereiding en de uitvoering.Welke informatie is nodig in welke fase? Hoe controleren en gebruiken wij modellen om ons eigen proces te optimaliseren? De praktijk van een BIM regisseur.

Autodesk & Ifc Strategy

John Sullivan & Angel Velez (Autodesk)

Implementatie van Ifc in de verschillende Autodesk producten, wat kunnen we verwachten in de toekomst.

Programming Open BIM & Ifc

Jon Mirtschin (GeometryGym)

Jom Mirtshin is een van de beste programmeurs op IFC, en heeft meerdere tools gemaakt die interoperabiliteit met behulp van IFC nog verder verbeteren.

Things you can do with Ifc

Martijn de Riet (Bimforce)

We kennen IFC vooral als een tuiwissel formaat waarin BIM-modellen worden gedeeld maar IFC is nog veel meer. Leer wat je allemaal nog meer kunt doen met IFC en wat de standaard allemaal te bieden heeft.

Ifc for Dummies

Martijn de Riet (Bimforce)

De implementatie van IFC in Revit heeft verschillende instellingen welke vaak goed zijn verstopt en slecht zijn gedocumenteerd. Leer hoe Revit omgaat met IFC en hoe de toolset is veranderd over de jaren. Maar ook hoe je de tools en je project goed kunt instellen.

Playing BIM - From Model to Unity

Stefan Boeykens (D-Studio)

A compelling way to present projects is using a Game Engine, such as Unity. Advanced graphics qualities, but also complete control over interactivity are the main advantages. However, the transfer of model geometry and embedded information takes more effort. This session discusses different approaches for this interoperability problem.

Interoperabiliteit Autodesk Revit en Tekla Structures middels IFC

Marco Geurts (Verhoeven Leenders)

Nu we steeds meer het gebouw vooraf in 3D opzetten is het van belang dat elke discipline zijn model met de juiste informatie kan uitwisselen. IFC leent zich hier goed voor, echter werkt iedereen met verschillende software. Hoe verloopt nu de samenwerking tussen Autodesk Revit en Tekla Structures middels IFC?

IFC Mapping – verleden, heden en wie heeft de toekomst?

Teun de Vries (RoosRos architecten)

Hoe maak ik een betere IFC vanuit Revit? Afgelopen jaren ben ik bezig geweest om oplossingen te vinden voor die vraag. Er zijn 2 tools ontwikkeld. Een basic mapping tool voor Revit Categories en Parameters.  En een voor de benamingsafspraken van de Revit Standards en onderdelen van de Basis ILS.

BIM Collaboration Format; communiceren in een BIM omgeving

Mathijs Natrop (SOLIDU)

Het uitwisselen van modeldata is één, maar het communiceren hierover is twee! Mathijs Natrop laat zien hoe een open standaard zorgt voor effectieve communicatie in een BIM-omgeving. Mathijs nodigt deelnemers uit om na te denken over communicatie in een -mogelijk toekomstige- manier van werken, welke aansluit op verschillende processen gedurende de levenscyclus van een bouwwerk.

Ontwikkelingen rondom de BIM basis ILS

Jeffrey Truijens (Dura Vermeer, BIMLoket)

In deze sessie zal een overzicht gegeven worden van de ontwikkelingen rondom de BIM basis ILS. Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn de beheerorganisatie, internationale ontwikkelingen, ambities voor het komende jaar en gerelateerde initiatieven.

Geautomatiseerd en in bulk IFC modellen exporteren vanuit Revit met behulp van Dynamo.

Tim Bogers (ULC Installatietechniek)

Voor het uitwisselen van de modellen tussen bouwpartners worden veel IFC exports gemaakt. Aangezien dit veel tijd kost is er door ULC een IFC exporttool ontwikkeld. In deze sessie vertellen we hoe ULC enorm veel tijd bespaard met het geautomatiseerd uitvoeren van de IFC exports.

Hacking the IFC

Martin Taurer (Livingroomcraftz)

Learn some issues/workarounds when origin points are offset. Secondly elaborate on the difference between IFC opening and IFC Linking in Revit.

Ifc OpenSource exporter for Revit

Angel Velez (Autodesk)

Een open discussie sessie over de ontwikkeling van de open source IFC exporter voor Revit

Ifc & OpenSource, Schiphol als opdrachtgever

Alexander Worp (Schiphol)

Een toelichting op de hoe Schiphol als opdrachtgever de markt bevraagt naar Ifc & OpenSource

Comments are closed.

Word nu lid! schrijf je in