Dynamo meetup 28 augustus 2018 bij Heembouw Roelofarendsveen.

Dynamo meetup 28 augustus 2018 bij Heembouw Roelofarendsveen.

De ambitie van de RevitGG is om meer meetups te organiseren. Doen we dat toch?

Vlak voor de vakantie was er een kleinschalige, maar heel succesvolle meetup over GIS-BIM integratie. Ook Heembouw was daar aanwezig, en zij willen dit onderwerp verder uitdiepen.
Heembouw komt met een aantal onderwerpen, de scripts om daarmee aan de gang te gaan worden een paar dagen van te voren via Trello gedeeld. Inschrijvers ontvangen een update.
Niet zo’n fan van GIS? Niet getreurd! Er komen ook andere onderwerpen aan bod. We gaan namelijk, parallel aan het GIS-BIM spoor, een hackathon houden! Wie heeft er nou geen onderwerp waar je na veel proberen toch de vinger niet achter krijgt? Een stukje van je script dat telkens problemen geeft, maar waar je nog geen oplossing voor hebt? Of wat er gewoon zo ingewikkeld uitziet dat je er eigenlijk niet meer aan durft te komen? Neem het mee, vertel kort wat er mis gaat, en we gaan er samen naar kijken.

Wat moet je doen om je voor te bereiden als je mee wilt doen aan de hackaton?

– Zorg dat je het onderwerp zo klein mogelijk maakt. De randzaken kun je tijdens je presentatie toelichten, maar het script dat je meeneemt bestaat puur uit het stuk waar je niet uitkomt.
– Laat in de opmerkingen van het inschrijfformulier weten dat je iets wilt laten zien. Wij geven je dan met het mailadres dat je opgeeft toegang tot ons Trello board waar je je script kunt delen.
– Deel je script een paar dagen van te voren op Trello zodat we al kunnen controleren of we hetzelfde zien als jij. Zonde als daar tijdens de meetup tijd mee verloren gaat! Noteer even in welke versie van Dynamo (en Revit) je je script al getest hebt. Vergeet de benodigde Custom Nodes niet mee te sturen.
– Denk niet dat je de enige bent! Grote kans dat het probleem waar je mee zit veroorzaakt wordt door een programmeerdingetje dat veel vaker voorkomt, en waar bijna iedereen mee te maken krijgt.

Programma:

13:00 Inloop
13:30 Welkom, intro Heembouw, programma
13:40 recap vorige meetup: GIS
13:50 presentatie onderwerpen selectie Heembouw voor deze meetup, inschrijven 2-4 personen per onderwerp
14:00 spoor 1 uitwerken onderwerpen
14:00 spoor 2 hackathon, voor wie spoor 1 minder interessant vindt
16:30 spoor 1 presentatie resultaten
17:00 einde hackathon, borrel
Vergeet je laptop niet, en test de op Trello gedeelde onderwerpen van te voren.

Heembouw heeft ruimte voor 35 deelnemers, naast de medewerkers van Heembouw zelf. Meer dan vorige keer, maar wacht niet te lang!

Aanmelden

Heembouw Roelofarendsveen
De Lasso-Zuid 22
2371 EW Roelofarendsveen

Sluit Menu