Dynamo Meetup

Dynamo Meetup

Wéér wat nieuws leren? Laten we eerlijk zijn, soms moet je daarvoor even een drempeltje over. Met dat idee zijn de Dynamo Meetups begin dit jaar van start gegaan. Inmiddels zijn er bij Groosman, IMd en ABT een middag (en een deel van de avond) lang collectief én effectief de nodige drempeltjes overwonnen.

De aftrap voor de Dynamo Meetups was op 19 januari bij Groosman in Rotterdam. Er was lokaal en via internetfora over gepubliceerd, en het aantal aanwezigen kwam uiteindelijk keurig overeen met de beperkte capaciteit die Groosman beschikbaar had. (Grappig hoe zoiets met een beetje goede wil altijd wel past.) Er werd ter plekke een aanpak en een programma bedacht, studieprojecten verzonnen en werkgroepen ingedeeld. Lovenswaardig dat dit allemaal lukte, maar uiteindelijk niet waar we voor kwamen. We kwamen om met Dynamo te gaan knutselen, voor velen zelfs voor de eerste keer, en samen te leren van het onvermijdelijke resultaat: een spectaculaire verzameling half of helemaal niet functionerende scripts. Dat moeten we snel nog eens doen, was de gezamenlijke conclusie. Vervolgens werd het licht uitgedaan op het verder uitgestorven bureau en werd de evaluatie verplaatst naar het ondergelegen café.

Eerste Tweet

Besproken workflow Case Inc.

event1workshop

 

IMd nam op 5 april het stokje over. Geholpen door de inmiddels bij ons initiatief aangesloten RevitGG was het bereik nationaal geworden, en dat viel te merken aan de opkomst. De tribune bij IMd zat die middag bomvol toen eerst Taco Pover (BIMstallatie) en daarna Dieter Vermeulen (Autodesk) een Dynamo workflow toelichtten. Daarna herhaalden we voor de hands-on ingestelden de formule van de vorige keer, zij het deze keer mentaal voorbereid op de chaos die dat teweegbracht voordat er een aantal workshops waren opgezet. Daarnaast was er ook de gelegenheid om op de tribune te blijven hangen voor Dieters presentatie over de basics van Dynamo. De resultaten dan wel uitblijven van resultaten uit de workshops werden daarna in 10 minuten elk gepresenteerd, met een paar leuke forumdiscussies tot gevolg. IMd faciliteerde daarna een informele afsluiting in de eigen zonovergoten aula.

Besproken workflow Dieter

Besproken workflow Taco

event2opkomstevent2dieterevent2discussieevent2workshop_presentatieevent2borrel

 

Intussen had ABT al aangegeven de volgende bijeenkomst te willen organiseren. Op 17 juni kon de Dynamo Meetup voor het eerst ook buiten de Randstad worden bezocht. Op hun net verbouwde locatie in Velp mocht ABT alweer tientallen deelnemers verwelkomen. Het programma was deze keer iets verlengd zodat er, naast tijd voor een lekker broodje, meer ruimte was voor de workshops. Nadat we een aantal interessante scripts van de hand van ABT konden bewonderen kon Lauren Schmidt (Landarchbim) het geheel bovendien nog van een internationaal tintje voorzien met haar presentatie. Dat moet voor een deel van de aanwezigen een welkom intermezzo geweest zijn tussen alle Nederlandse heren. De workshops bleken helaas ook de nodige wel werkende resultaten op te kunnen leveren. Dat is dan misschien de prijs van vooruitgang. Voor mij een indicatie dat de lat voor sommige geïnteresseerden best omhoog mag. Maar ook in Velp was het daarna nog lang gezellig.

Besproken workflow ABT

Besproken workflow Lauren Schmidt
event3borrel

Ik kan me voorstellen dat iemand na het lezen van deze drie bloemrijke reportages nog met vraagtekens achterblijft. De meeste vraagtekens vallen vast wel in te vullen als u tijdens de op handen zijnde RevitGG Dynamo Day even één van de ongetwijfeld aanwezige veteranen aanschiet. Op de belangrijkste vraag wil ik nog wel even ingaan: “Helpt dit nou allemaal?”. Ik antwoord dan volmondig “Ja!”. Ervaren dat anderen het ook niet allemaal al weten maar wel graag willen weten, het gevoel van vooruitgang en succes dat opborrelt bij elke kleine oplossing die iemand in het gezelschap aandraagt, kortom het gevoel van ‘gemeenschap’ is uiterst effectief bij het beslechten van uw persoonlijke drempels. Ik zou zeggen, nodig Dynamo-end Nederland een keer uit bij u thuis en ervaar het zelf.

De Dynamo Meetups worden ondersteund door de RevitGG in het algemeen en door ondergetekenden in het bijzonder.
Arnout van IJsseldijk, IMd
Taco Pover, BIMstallatie
Ekko Nap, Groosman

Sluit Menu