Tweede Dynamo meetup van 2017 bij TBI in Amersfoort

Tweede Dynamo meetup van 2017 bij TBI in Amersfoort

We organiseren weer een nieuwe Dynamo meetup! 29 juni 2017 zijn we te gast bij TBI in het Belevingscentrum te Amersfoort.

Heb jij je al aangemeld? TBI heeft voor ons een centrale locatie geregeld, en de aanmeldingen lijken te suggereren dat dat een goede zet was. De teller staat vandaag op 43, en dat loopt nog dagelijks op.

Er is inmiddels meer bekend over het programma en de benodigde datasets en software. Handig voor wie zich al heeft aangemeld, en misschien genoeg om nog een twijfelaar over de streep te trekken. Om het wifi-netwerk op locatie niet al te zeer op de proef te stellen raad ik iedereen aan al zo veel mogelijk van de benodigde software en datasets te downloaden.

Intussen zijn er ook allerlei ontwikkelingen op het gebied van de NL Revit Standards. Tijdens de vorige meetup bij Roosros architecten hebben we ons daar ook mee bezig gehouden, en morgen tijdens de Revit Standards dag wordt een andere oplossing gepresenteerd. Als er interesse is kan dat onderwerp weer worden opgepakt in het vrije gedeelte van het programma: naast de hoofdact van Dieter en de spoedcursus van Ekko is er deze editie ook weer volop ruimte voor eigen projecten in het lab!

Datum: donderdag 29 juni 2017

Plaats: Amsterdamseweg 51D 3812 RP Amersfoort

Hier aanmelden!

Programma:

13:30u ontvangst

14:00u introductie programma

14:15u – 16:15u spoor 1, voor gevorderden en constructeurs (niet noodzakelijkerwijs gevorderde constructeurs)

Dieter Vermeulen
AU London 2017 gemist? Geen nood! Dieter doet zijn workshop daar nog eens uitgebreid over. Dieter gaat er van uit dat iedereen eigen hardware en software meeneemt. Via deze link kun je alvast de dataset downloaden, en voor wie echt niet kan wachten: Dieters handout staat er ook al tussen.
Verder werkt Dieter met de volgende software en Dynamo Packages:

Dynamo for Revit 1.3
Dynamo Studio 2017.5
Revit 2018
Robot Structural Aanalysis 2018
Package: Structural Analysis for Dynamo
Package: BIM4Struc.Rebar 1.2.5
Package: BIM4Struc.Productivity 1.2.6
Package: Dynamo 4 Rebar

Als je alle onderdelen van de Workshop mee wil doen is het aan te raden alles van te voren te testen. Op onderdelen rustig meekijken kan natuurlijk ook heel leerzaam zijn.

14:15u – 15:15u spoor 2, voor beginners en list management puristen
Ekko Nap
Om in Dynamo iets voor elkaar te krijgen kun je niet zonder kennis van hoe je je gegevens structureert, opschoont en sorteert. Indien er veel behoefte is aan een korte introductie in Dynamo kan dat ook nog ingepast worden.
List management werkt min of meer hetzelfde in de laatste paar Dynamo versies. Ekko gaat Dynamo 1.3 gebruiken, maar een andere versie meebrengen zou geen probleem moeten zijn.
Na deze korte workshop kan iedereen zelf aan de slag of meekijken bij anderen in het lab.

14:15u – 16:15u spoor 3, lab!
Overal waar geen presentaties worden gegeven is ruimte om aan je eigen project te werken, of juist rond te lopen en anderen te vragen naar of te helpen met hun projecten. Er is bovendien een presentatieruimte (twee zodra Ekko klaar is met spoor 2) waar je medestanders kunt proberen te winnen met een korte presentatie van waar je nu staat. Maak vrienden voor het leven, en deel je vorderingen tenslotte met de hele groep in een korte presentatie.
Tip: deel je presentatie nu al via Trello, of maak daar een nieuwe kaart aan om samen te werken aan een script. Nog niet aangemeld op Trello? Dan kun je alleen downloaden. Meld je eerst aan voor de meetup, dan sturen we je van te voren een aanmeldlink voor Trello.

16:30u presentatie van de behaalde resultaten uit het lab
18:00u eind

Vind jij het nou ook fijn dat we deze keer ruim van te voren een uitnodiging rond konden sturen? Help ons dan een mooie locatie te vinden voor de volgende meetup. Maximum aantal deelnemers is geen enkel bezwaar voor suggesties. Herfst 2017 zou een mooie periode zijn.

 

Sluit Menu