Dynamo meetup 20 juli 2018 bij groosman

Dynamo meetup 20 juli 2018 bij groosman

Stel, je hebt op je werk een vervelend klusje. Onwaarschijnlijk natuurlijk, we houden allemaal met hart en ziel van ons vak, maar stél… Laten we, om het concreet te maken, even inzoomen op het in kaart brengen van de omgeving van een locatie, in 3D.

Hoe groot is de kans dat er voor die klus al ergens een kant-en-klare open source-oplossing bestaat die je alleen nog maar hoeft te vinden? Nihil natuurlijk. Maar als je iets breder zoekt, en accepteert dat je nog een paar kleine aanpassingen moet doen, dan is die kans ineens levensgroot. Je moet alleen nog weten waar je moet zoeken en de tijd nemen voor de aanpassingen.

Laat dat nou precies zijn waar de Dynamo meetups ooit voor bedacht zijn: inzichten delen in een setting die je even bevrijdt van de dagelijkse gang van zaken.

Concreet voor die locatiestudie hebben we Layth Huweil bereid gevonden om het resultaat van zijn afstudeerproject te delen en ter verbetering voor te leggen. Layth heeft de afgelopen maanden bij groosman gewerkt aan het met Dynamo in kaart brengen van de omgeving van een opgegeven locatie, op basis van open data op webservers van de Nederlandse overheid (www.pdok.nl). Layth heeft daarbij onder andere gebruik gemaakt van het Package GIS2BIM van Maarten Vroegindewij, waar hij hier en daar een eigen twist aan gegeven heeft.

Zoals bij elk project met een deadline is Layth nog niet helemaal tevreden over het resultaat, maar nu zijn onderzoek is afgerond ontstaat de mogelijkheid om de hulp van alle potentiële gebruikers in te schakelen om Layths resterende aanbevelingen in de praktijk te brengen, en misschien om nog andere verbeteringen in kaart te brengen en zelfs te implementeren.

Nooit meer met de hand een omgeving modelleren, beetje meer geleerd over Dynamo, biertje gedronken, tevreden naar huis. Goed plan? Dan zien we je vrijdag 20 juli, 13:00 aan het Schouwburgplein 34 te Rotterdam. We hebben faciliteiten voor ongeveer 20 deelnemers. Voor de vroegboekers regel ik op verzoek een gratis parkeerplaats. Vergeet je laptop niet!

Aanmelden
Sluit Menu