Een voorproefje: DRS Beta v0.8

Door de Revit GG wordt er hard gewerkt aan de “Dutch Revit Standard”, Een echte template voor de beginner die makkelijk is uit te bereiden voor de professional.

Het is al een tijdje mogelijk om mee te kijken en te denken over deze nationale standaard voor het gebruik van Revit. De Revit GG heeft op haar website een Beta van de standaard staan die gratis is te downloaden.

De revit community heeft deze Beta reeds gevonden zo blijkt uit de downloads tot nu toe. De DRS Beta versie 0.4 is een groot succes. Tot op heden is deze maar liefst zo’n 1000 keer gedownload.

De revitGG heeft de volgende publieke beta klaarstaan op onze website, Beta versie 0.8 van de DRS is vanaf nu te downloaden. Dit is het volgende voorproefje van de DRS. Ook deze versie is al meer dan 100 keer gedownload.

Dutch Revit Standard Beta v0.8

Wat is er veranderd

Vooral veel werk “onder de motorkap”:

– Geheel nieuwe insteek voor IFC-uitwisseling. Als u nu denkt “maar alles is weg! Geen parameters meer, geen schedules meer”…, dan heeft u helemaal gelijk. We gaan het helemaal anders doen! Meer daarover volgt. Maar het wordt beter, makkelijker en vooral: het levert veel schonere exports op.

– Nog meer onzichtbare zaken: er is een begin gemaakt met Doors en Windows families. Als teaser is 1 Drafting View weergegeven waarin de opbouw en parameters van de Profiles staan.

– Ten opzichte van de eerder gepubliceerde versie vooral veel wijzigingen in de aantallen views die gedefinieerd zijn, de view templates, view filters en view types zijn sterk uitgebreid 

– Titleblock toegevoegd (incl native Revisions in Revit. Dit is een last-minute beslissing geweest en moet nog worden verwerkt in de projecttemplate)

– Heel veel nieuwe Tags toegevoegd

– Er is een begin gemaakt met de content voor MEP

– DOCUMENTATIE is toegevoegd!!!

– En vast nog een groot aantal kleine zaken die hier niet vernoemd staan…

Wij horen graag wat u van de DRS vindt.

Dat kan via het forum op www.revitgg.nl/forum, maar reageren kan natuurlijk ook via Linkedin/twitter.

Wilt u invloed uitoefenen op de DRS, erover meepraten of uw kennis actief delen? Dan nodigt de RevitGG u van harte uit om lid te worden en op de eerst volgende vergadering op 17 mei mee te denken over de DRS. 

U kunt lid worden door hier een formulier te downloaden:

Lid worden van de RevitGG 

De Dutch Revit Standards, alle content, documentatie, afspraken en ondersteunende bestanden zijn geproduceerd onder een Creative Commons License. Dit betekent dat u deze vrijelijk mag gebruiken, privé of bedrijfsmatig. Zij mogen echter niet commercieel worden doorverkocht aan derden.

 

Sluit Menu