:::: MENU ::::

Revit Gebruikersgroep

Dynamo Day

Agendaitems, Dynamo, Nieuws

Dynamo Day

Op 30 September aanstaande vindt de eerste Dynamo Day plaats.

Nederland heeft een groot aantal zeer actieve Dynamo gebruikers. Er worden regelmatig goed bezochte Dynamo Meetups gehouden, en op 30 september 2016 komt een aantal internationaal befaamde experts naar Delft om ons nog verder te inspireren en onze kennis te verdiepen en verbreden. Samen vormen zij de kern van de ‘bad monkeys’, een club van zeer progressieve Dynamo gebruikers die elkaar in 2013 op de eerste Europese Revit Technology Conference in Delft ontmoetten.

Nu zijn ze terug, en de RevitGG organiseert met behulp van hun inbreng een hele dag vol lezingen en workshops. Daarnaast is er, net als bij de Meetups, ruim gelegenheid om zelf aan de slag te gaan, ondersteund door ervaren gebruikers. Naast zelf meegebrachte hardware kan er in de labruimte ook gebruik worden gemaakt van een beperkt aantal werkstations.

Dynamo is een eenvoudig te leren methode om uw Revit-productie efficiënter, consistenter en intelligenter te maken middels visueel programmeren. Kenners van parametrisch ontwerpen zullen direct de overeenkomsten zien met Grasshopper. Hoewel Dynamo nog minder volwassen is dan Grasshopper als het op vormgeven aankomt, biedt de mogelijkheid om de complete BIM database van een Revit model te ontsluiten en aansturen een veel breder scala aan mogelijkheden. Dit heeft inmiddels geleid tot een zeer actieve internationale gemeenschap van gebruikers die ervaringen en oplossingen met elkaar deelt.

Vrijdag 30 september 2016, 9.00 - 18.00 uur, mis het niet! Voor eten en drinken wordt gezorgd.

Locatie:

De Bouwcampus
Van der Burghweg
Delft

Tijd

Presentaties

Workshop

Het Lab

9:00 - 9:15

Welkom

9:15 - 10:30

Presentatie 1

Dieter Vermeulen

Omschrijving

Workshop 1

Andreas Dieckmann

Omschrijving

Het Lab

Breng je eigen project mee en vraag een expert om hulp

Begeleiding:

 • Havard Vasshaug
 • Ekko Nap
 • Arno de Lange

10:30 - 10:45

Ochtend break

10:45 - 12:00

Presentatie 2

Ekko Nap

Omschrijving

Workshop 2

Julien Benoit

Omschrijving

Het Lab

Begeleiding:

 • Andreas Dieckmann
 • Havard Vasshaug
 • Dieter Vermeulen
 • Arno de Lange

12:00-13:00

Lunch

13:00 - 14:15

Presentatie 3

Bad Monkeys (Andreas/Julien/Havard)

Omschrijving

Workshop 3

Dieter Vermeulen

Omschrijving

Het Lab

Begeleiding:

 • Ekko Nap
 • Arno de Lange

14:15-14:30

Middag break

14:30 - 15:45

Presentatie 4

Arno de Lange

Omschrijving

Workshop 4

Havard Vasshaug

Omschrijving

Het Lab

Begeleiding:

 • Andreas Dieckmann
 • Julien Benoit
 • Dieter Vermeulen
 • Ekko Nap

15:45 - 17:00

Recap of the DynamoDay

RevitGG

Samenvatting van de dag, de mooiste projecten uit het Lab, vragen voor de sprekers

17:00-18:00

Borrel

Julien Benoit 

Legendre Group / Bad Monkeys

Julien is BIM manager bij Legendre Group, een Franse aannemer gevestigd in Rennes. Met 15 jaar ervaring in bouwmanagement, zowel op de bouwplaats als in de bouwvoorbereiding, begon hij met Revit in het najaar van 2008. Voorheen werkzaam voor Bouygues Construction, is Julien nu verantwoordelijk voor BIM implementatie bij Legendre, belast met Revit integratie van Design team, engineering team en kostenraming tot bouwplaats en prefab beton productie. Hij maakt deel uit van het projectteam voor de nieuwe metrolijn van Rennes, belast met de constructieve coördinatie van het werk van Legendre. Julien is ook een moderator van RevitForum.org , behoorlijk actief op Twitter @Jbenoit44 en deelt kennis en ideeën op zijn blog http://aecuandme.wordpress.com/ .

Havard Vasshaug 

Snøhetta/Bad Monkeys

Håvard Vasshaug is een Design Technologist bij Snøhetta; een van 's werelds meest gerenommeerde design bureau’s. Håvard heeft een Master of Science in Structural Engineering en maakt gebruik van zijn enorme ervaring om Building Information Modeling onderzoek, ontwikkeling en automatisering voor architecten en ingenieurs te leveren, om kennis van digitaal gebouwdesign oplossingen te delen bij Snøhetta en door middel van zijn eigen bedrijf. Hij spreekt regelmatig over technische workflows , digitale innovatie en menselijke ontwikkeling op meerdere internationale conferenties en seminars, en ontvangt brede bijval voor zijn lezingen en lessen. Hij schrijft over BIM en visual scripting oplossingen op vasshaug.net en is medeoprichter van de Bad Monkeys. Håvards passie is het gebruiken van technologische vooruitgang om fantastische gebouwen te ontwerpen, terwijl hij anderen helpt hun werk effectief en met plezier te doen.

Andreas Dieckmann

gmp von Gerkan, Marg and Partners Architects/Bad Monkeys

Andreas is een architect uit Berlijn en werkt als BIM & Computation Technologist voor gmp, het grootste architectenbureau van Duitsland. Daarvoor onderwees hij verschillende klassen Building Information Modeling en parametrisch ontwerpen aan de RWTH Aachen University in Duitsland, waar hij heeft gewerkt als docent en research fellow voor de leerstoel Computer Aided Architectural Design (CAAD) voor ongeveer een decennium. Sinds 2011 geeft hij ook BIM en parametrics workshops op conferenties en andere universiteiten. Andreas is een van de founding partners van het in Aken gevestigde architectenbureau IP arch, dat zijn eerste grote projecten voltooide in 2010. Hij was een early adopter van Dynamo, schreef en droeg bij aan verscheidene Dynamo Packages - met name Clockwork , momenteel een van de drie meest gedownloade Dynamo packages.

Dieter Vermeulen

Autodesk

Dieter Vermeulen werkt als een Technical Sales Specialist AEC voor de regio Noord-Europa bij Autodesk. Dieter is gespecialiseerd in de producten van de structural solutions portfolio. Binnen dat domein ondersteunt hij de channel partners en klanten met workflow-oplossingen, in het bijzonder - maar niet uitsluitend - voor structural engineering.

Met Revit, Robot Structural Analysis en Dynamo als zijn sidekicks biedt hij BIM workflow-oplossingen voor het bouwproces van ontwerp via analyse tot en met de fabricage van staal en beton .

Hij heeft meer dan 15 jaar bouwkundige ervaring en begonm zijn carrière in 2000 bij Jacobs Engineering in België.

Ekko Nap

Groosman

Ekko werkt sinds 2014 bij Groosman. Sinds versie 9.1 gewerkt met Revit en BIM, van productie en implementatie tot en met werkmethodiekbegeleiding en mogelijkheden verkennen, voor een heel scala aan bedrijven en in zijn vrije tijd. Dit maakte hem bij uitstek geschikt om een full time onderzoek en ontwikkeling rol te gaan vervullen. Zijn taakomschrijving is nu expliciet wat hij daarvoor al uit zichzelf deed: verdiep je in alle BIM-zaken die je niet begrijpt, verbeter BIM werkmethodieken waar mogelijk, help en coach anderen om met BIM tot hun recht te komen, en deel wat je daarvan leert. Ekko heeft een Master in architectuur, en merkt dat zijn ervaring met en interesse in het ontwerpen van gebouwen voor bewoners heel mooi overeenkomt met werkmethodieken voor gebruikers maken. Motto: dat moet toch beter kunnen.

Arno de Lange

de Boer

Geboren in 1975, had een geweldige jeugd, ging naar school en begon te werken bij een aannemer. Getrouwd met mijn lieve vrouw. Overgeschakeld naar architectenbureaus in 2006, werkte in het Caribisch gebied voor een paar maanden en begon te werken met Revit, lid van de RevitGG. Heb drie kinderen, die ik aanbid, en begon mijn eigen bedrijf in 2012 als een BIM - consultant. De afgelopen jaren de grote mogelijkheden van de Unity game engine en de Oculus Rift onderzocht. Ik ben altijd op zoek naar de praktische manier om Revit te implementeren. Revit families zijn de sleutel om met succes een gebouwmodel te maken. Ik heb een zwak voor Revit families. Het maken van goede families , het vinden van de juiste balans tussen complexiteit, eenvoud en data. Hou van Revit innovaties, het probleem is dat er zo veel innovaties zijn dat je ze niet allemaal kunt volgen. Leeft volgens de regel: oplossingen zijn altijd simpel.

 

Word nu lid! schrijf je in