Attribuut Codes

Attribuut Codes

Aan de naam van een Family kan een code worden toegevoegd die bepaalde specifieke kenmerken van de Family beschrijft, de zogenaamde Attributen. Deze Attributen zijn speciale parameters die kunnen worden ingesteld in de Family Editor, maar niet worden aangepast in de Project omgeving.

Voorbeelden hiervan zijn: Shared, Always Vertical, Can Host Rebar, Cut with Void when Loaded, etc.

Deze Attributen bepalen in grote mate de werking van de Family in het project. Hierom kan het wenselijk zijn een code op te nemen die aangeeft dat een bepaalde Attribuut is toegepast. Deze code wordt geplaatst aan het einde van <pos5> in de naamgeving (tekstuele omschrijving van de Family) en gescheiden van de omschrijving door een minteken (-).

De laatste versie van de bestanden met Attribuutcodes vindt je op de Downloadspagina.  Je kunt de bestanden los downloaden, maar het is natuurlijk ook onderdeel van de DRS2.0 en zit dus ook in het totale pakket.
Zoals alles wat direct te maken heeft met de DRS hoef je voor het downloaden van het Attribuutcode bestand géén lid te zijn van de RevitGG. Wel moet je je registreren bij de website, dit kun je hier doen (als je nog niet geregistreerd was).

Mocht je een Attribuut code missen, dan kun je die met dit formulier aanvragen.

Sluit Menu